عنوان سازندگان قهرمان فرمول یک جهان (WCC) از سوی فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی بر پایهٔ امتیازهای بدستآمده از نتیجهٔ جایزه بزرگها به موفقترین سازنده در پایان هر فصل از مسابقات فرمول یک اعطا میشود. جایزهٔ قهرمان سازندگان اولین بار با عنوان جام بینالمللی برای تولیدکنندگان فرمول یک در فصل ۱۹۵۸ به تیم ون وال تعلق گرفت.
امتیازهای قهرمانی سازندگان برای یک سازنده از مجموع امتیازهای کسبشده توسط هریک از رانندگان آن سازنده در هر فصل محاسبه میشود. تا پیش از فصل ۱۹۷۹، تنها امتیازهای کسب شده توسط رانندهای از یک تیم سازنده با بالاترین امتیاز جهت محاسبهٔ امتیاز و جایگاه یک سازنده در ردهبندی قهرمانی سازندگان در نظر گرفته میشد. تنها در ده مورد سازندهای که عنوان قهرمانی سازندگان جهان را کسب کردهبود دربردارندهٔ رانندهای نبود که در همان فصل به مقام قهرمانی رانندگان جهان دست یافتهبود.
در طول ۶۳ فصلی که عنوان قهرمانی جهان به سازندگان اعطا شدهاست، تنها ۱۵ سازندهٔ مختلف این عنوان را کسب کردهاند. از میان این سازندگان، اسکودریا فراری با ۱۶ قهرمانی و ۶ قهرمانی متوالی از فصل ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ موفقترین آنها بودهاست. سازندگان قهرمان جهان تنها دارای ۵ ملیت مختلف بودهاند: بریتانیا (۳۳ عنوان قهرمانی با ۱۰ سازندهٔ مختلف)، ایتالیا (۱۶ قهرمانی با فراری)، آلمان (۸ قهرمانی با مرسدس)، اتریش (۴ قهرمانی با ردبول) و فرانسه (۳ قهرمانی با دو سازنده). با این حال تمام عنوانهای کسبشده با ملیت آلمانی، اتریشی و فرانسوی، بوسیلهٔ خودروهایی بدست آمدهاند که طراحی، ساخت، و راندن آنها در مسابقات توسط تیمهایی با ریشهٔ بریتانیایی انجام گرفتهاست. در میان رانندگانی که حداقل یک امتیاز مؤثر بر کسب عنوان قهرمانی یک سازنده را کسب کردهاند، مایکل شوماخر با نقش داشتن در کسب شش عنوان برای تیم فراری، که همه ی آن ها به صورت پیاپی بودهاست، دارای رکورد غیررسمی است. شوماخر همزمان با کسب پنج مورد از قهرمانیهای فراری، عنوان قهرمان رانندگان جهان را کسب کردهاست. همچنین لوییس همیلتون نیز از فصل ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ نقش به سزایی در کسب ۸ عنوان قهرمانی پی در پی مرسدس ایفا کرد و ۶ فصل را قهرمان رانندگان جهان نیز شد.