سامانه سنا، درگاهی است که در صرافی ها می بایست معاملات روزانه ارزی شان را در آن ثبت نمایند. این سامانه در آدرس اینترنتی https://www.cbifs.com/sana در دسترس می باشد.
اطلاعیه صرافان موظف به ثبت تمامی معاملات ارزیشان در سنا یا سامانه نظارت ارز شدهاند و چنانچه تخلفی از آنها سر بزند یا بخواهند از ثبت معاملاتشان امتناع کنند با برخورد شدید بانک مرکزی مواجه میشوند.
خرید و فروش اینترنتی ارز، حسابداری، خزانهداری، دسترسی آنلاین به حساب بانکی و امکان گرفتن قیمت تمامشده بخشهای مختلف این نرمافزار را تشکیل میدهند.
با فعال شدن تمامی بخشهای سامانه نظارت ارز، صرافی میتواند علاوه بر گرفتن قیمت تمامشده و تعریف سود و زیان معاملههایش، با اتصال به بانکی که در آنجا صاحب حساب است عملیات برداشت و واریز وجه را نیز انجام دهد.
یکی از جذابترین بخشهای این سامانه خرید و فروش اینترنتی ارز است و یکی از شلوغترین و پرمراجعهترین قسمتها نیز شاید همین بخش باشد، چراکه همیشه مسافرانی وجود دارند که برای خرید ارز پا به صرافی میگذارند.
در این روش، مشتری یکی دو روز پیش از سفر میتواند درخواستش را ارایه دهد و اطلاعات شخصی را که نرمافزار از او خواسته از قبیل مقدار ارز مورد نیازش وارد کند. سامانه هم آنرا بهعنوان یک درخواست به بانک مرکزی اعلام میکند و بانک مرکزی بعد از بررسی درخواستها و همچنین طی کردن فرآیند راستیآزمایی با سازمان ثبت احوال، از طریق کد رهگیری که سیستم به مشتری داده به او گفته میشود که از کدام صرافی میتواند ارزش را تحویل بگیرد. از طرف دیگر به صرافی هم اعلام میشود که ارایه ارز به این فرد بلامانع است. در این مرحله هم مشتری با در دست داشتن مدارک فیزیکیاش با مراجعه به همان صرافی میتواند مبلغ را یا به حساب صراف بریزد یا آنکه از طریق کارتهای بانکی به حسابش منتقل کند.
عابدینی در پاسخ به اینکه چرا با وجود سفارش اینترنتی ارز، مشتری بار دیگر باید به صرافی مراجعه کند، گفت: «این کار برای آن است که اطلاعات ارایه شده توسط مشتری برابر اصل شود. از طرف دیگر وقتی فرد اینترنتی ارزش را سفارش میدهد میتوان فرآیند راستیآزمایی را با دقت بیشتری انجام داد».
به گفته او، حتی از این طریق میتوان خرید و فروشها را هدایت شده به مسیر صرافیها فرستاد به شکلی که یک صرافی پر کار و صرافی دیگر بیکار نباشد.