مخفف کلمه USAID
( United States Agency for International Development ) نمایندگی ایالات متحده برای توسعه بینالمللی همچنین مشهور با نام «اداره توسعه بینالمللی آمریکا» ادارهای نظامی است که توسط ایالات متحده آمریکا تأسیس شدهاست. هدف این اداره توسعهٔ کمک طولانی و حمایت از افراد کشورهای فاجعهزده برای داشتن یک زندگی آزاد و داشتن کشور دارای دموکراسی میباشد.
کمکهای خارجی آمریکا همواره به دو هدف استوارند:
پیشبرد منافع سیاست خارجی آمریکا در گسترش دموکراسی و بازار آزاد در کشورهای در حال توسعه.
همکاری با آنها تا زمینه انکشاف مهیا گردد.
این اداره مصرف کننده ۱٫۵ فیصد بودجهٔ فدرال میباشد.
درسال ۱۹۱۵ دولت آمریکا در زمان هربرت هوور کمک طولانی خویش را به دولت بلژیک پس از جنگ آلمان اجرا نمود. در ۳۰ ژوئن ۱۹۴۵ دولت آمریکا در مارشال پلان اعمار اروپا بنام (ECA) سهمگیری نمود. درسال ۱۹۵۱ که جنگهای داخلی کوریا آغاز گردیده بود دولت آمریکا تحت نامهای (MSA)-همکاری مدافعی (FOA) ادارهٔ فعالیتهای خارجی بعداً بنام (ICA) اداره کمکهای بینالمللی اجراات نمودند
درسال ۱۹۶۱ توسط جان کندی قانون کمکهای خارجی آمریکا نافذ گردید. و اداره (ICA) با سایر واحدهای کمکی آمریکا متحد گردیده نام (USAID) را بخود گرفت و از آن پس این اداره رسماً بکار آغاز نمود. که بر چهار برنامه استوار بود.
توسعه کمک به کشورها
جلوگیری از تخریب
کمک برای کشورهای فقیر که مردمان آن تلاش میورزند تا از گرسنگی فرار نموده و صاحب زندگی بهتر گردند.
توسعه و اصلاحات دموکراسی در ممالک جهان.
این اداره مستقل تحت پالیسی سکرتر دولت امریکا کار مینماید. فعلاً این اداره در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، آسیا آمریکای لاتین و حوزه کارابین، اروپا کروشیو و شرق میانه همکاری دارد. این اداره در افغانستان نیز خدمات ارزنده اجرا نمودهاست. دفتر مرکزی این اداره در واشنگتن و هم دفاتر در سراسر جهان باز نمودهاست. این اداره همکاری نزدیک با سازمانهای خصوصی داوطلب، دانشگاهها، شرکتهای آمریکایی، سازمانهای بینالمللی، آژانسهای ایالات متحده و دیگر دولتها دارد. این اداره دارای ۳۰۰ کارمند داوطلب است درجهت همکاری با ۳۵۰۰ کمپنی امریکایی ارتباط دارد. ریفرم این اداره در زمان ریاست هر رئیس جمهور تغییراتی داشتهاست. که هر رئیس جمهور در انکشاف و توسعه این اداره دفترها یا شعبات اضافی را ملحق ساختهاند.
بازگشت به صفحه قبل